jueves, 21 de agosto de 2014

ANEM AVANÇANT!

Hola, bona tarda!!

Encara que sembli que ho tenim abandonat, hem continuat amb la nostra investigació durant l'estiu, avançant de mica en mica en el nostre treball. 



Vam buscar llibres a la biblioteca de la UAB que poguessin servir-nos d’ajuda. Vam trobar uns quants que ens van semblar interesants, per exemple, del primer llibre a la esquerra de la fotografia  “El tratamiento psicológico de la esquizofrènia”, vam trobar informació sobre els símptomes i teràpies que podien ser útils per als pacients, al segon llibre “Esquizofrenia gráfica” hi ha frases que li han dit a un malalt d’esquizofrènia i a continuació un munt de dibuixos fets per aquesta persona, seguits d’una explicació analítica de cadascun d’ells. Aquest llibre ens serveix molt per veure el punt de vista que tenen els malalts en diferents situacions, com es senten i la manera que alguns tenen de desfogar-se mitjançant dibuixos.








També hem aconseguit un cas clínic real d’un noi que a partir d’un accident de moto se li va desencadenar la malaltia, estava molt interessat en l’art i a més era capaç de dibuixar amb les dues mans a la vegada. Aquí us deixem un dibuix fet per aquest noi d’un altre noi de la planta amb el qual tenia una gran amistat, Mimoun.










Durant aquest temps hem vist un documental anomenat "1% esquizofrenia" que està molt bé i ens ha servit per saber les sensacions dels propis pacients i també d'alguns familiars i per obtenir més informació vàlida de psiquiàtres, ja que també formaven part d'aquest documental.
Fa uns dies vam contactar amb una organització dels Estats Units, NAMI, a través de Facebook a la qual vam enviar un missatge preguntant què feien, de què s’encarregaven i vam demanar més informació interessant. NAMI ens va contestar i  va explicar-nos que eren una organització la qual treballa per millorar la vida de les persones que viuen amb una malaltia mental i les seves famílies, s’encarreguen de fer classes gratuïtes sobre malalties mentals, grups de suport gratuïts per a les persones malaltes i les seves famílies, també estan involucrats en el tema legal per que hi hagin millors condicions per als malalts, lleis per aquestes persones... També fan xerrades als policies per que siguin capaços de reconèixer els signes d’una persona malalta i d'aquesta manera no utilitzar la força i també tenir menys possibilitats de patir algun dany.


Acabarem de revisar els llibres durant aquests dies i continuarem amb la investigació! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario